Werken bij Expandable
– Tim houdt van de zelfstandigheid

Al sinds zijn eerste bijbaantje maakt Tim Soetens (36) deel uit van het team dat uiteindelijk Expandable zou worden. Tim heeft in al die jaren een flinke groei doorgemaakt – van manusje-van-alles op de zaterdagochtend tot de functie van voorman die hij nu bekleed. Hoe hij na de middelbare school zo ver is gekomen vertelt hij je graag zelf.

🇬🇧 Do you prefer to read this article in English? Then click here. 

Van interesse naar werk

“Ik heb altijd al interesse gehad in techniek en transport”, zegt hij. “Daarom was het logisch dat ik om wat bij te verdienen uitkwam bij dit bedrijf in mijn dorp. Onder leiding van Karel van Aaken begon ik met het opruimen van de werkplaats. Werken in de werkplaats sprak me wel aan; mijn interesse was gewekt! Ik besloot een BBL-monteursopleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) te gaan volgen – vier dagen werken, één dag school.”

Dat werken deed Tim bij het bedrijf waar later Expandable uit zou ontstaan. “Ik was gespecialiseerd in trailerbouw”, vult hij aan. “Het bouwen van carrosserieën, meeneemheftrucks, laadkleppen, spoilersets, en het opbouwen van vrachtwagens, om maar wat te noemen. In de loop der jaren heb ik mijn kennis uitgebreid met allerlei cursussen en ook een lasopleiding.”

De eerste Expandable

En toen kwam een nieuwe uitdaging op Tim’s pad – hij werd gevraagd mee te helpen een verbreedbare container te maken. “Het was nog geen Expandable, maar de eerste contouren waren al wel zichtbaar”, gaat hij verder. “Engineer Luc Spruyt kwam bij het team. Het was een hele leuke tijd: samen ontwikkelen en dingen proberen.

“Het was een prototype, dus alles moest nog bedacht worden. We bedachten en maakten alles in-huis. Luc noemde het ‘reverse engineering’ – uitgaan van tekeningen en hoe we het voor ons zagen, en van daar uit het ontwerp werkelijkheid maken. Ik heb veel vrijheid gekregen in het ontwikkelen van de Expandable. Zelf ondernemen en gewoon doen, daar heb ik veel door geleerd.”

Groeien met het bedrijf

Net zoals de eerste Expandables ontwikkeld werden, groeide ook het bedrijf. Tim kan ook terugkijken op zijn eigen ontwikkeling. “Vanuit mijn bijbaantje ben ik door mijn opleiding doorgegroeid tot monteur”, zegt hij. “Van tweede monteur naar eerste monteur, en nu stuur ik een ploeg aan. Ik heb altijd de intentie gehad om door te groeien. Ik kon – en kan – dat doen bij Expandable.”

Tim geeft aan dat die ruimte er bij Expandable nog steeds is, ook voor nieuwe aanwas. “Expandable is een jong bedrijf”, zegt hij. “We zijn er nog lang niet, het kan altijd beter. Daar gaan we voor. Samen werken we aan een gaaf divers product. Het is leuk en leerzaam werk; je werkt samen met je ploeg en raakt zo op elkaar ingespeeld. En ondertussen groei je ook zelf. Daar liggen kansen voor iedereen!”

Wil jij ook werken aan een gaaf product? Zoek jij een uitdaging op een plek waar je jezelf verder kunt wikkelen? En hou jij ook van mooie dingen maken? Wie weet ligt jouw volgende uitdaging dan hier op je te wachten. 

Ontdek jouw carrière bij Expandable! Bekijk onze vacatures nu!

This page was last updated on April 14, 2023. The content of this page was written and approved by Berrie Rieswijk.